keskiviikko 3. joulukuuta 2014

TOP 12 PAIKAT, JOISSA OLEN KÄYNYT

Aloitan matkailuaiheen listauksella upeimmista paikoista, joissa olen käynyt. Listan piti alunperin olla Top 10 paikat, joissa olen käynyt, mutta en vain kyennyt karsimaan enää yhtään kuvaa pois...

Kuvat ovat täysin satunnaisessa järjestyksessä.

1. New York City, Central Park, kevät 2008


New York kokonaisuudessaan oli niin huikea ja täynnä upeita paikkoja, että vaikea valita sieltä yhtä kuvaa, joka olisi jotenkin kohokohta. Päädyin kuitenkin tällaiseen Central Parkista otettuun otokseen, koska mielestäni tunnelma siellä ihanassa puistossa pilvenpiirtäjien keskellä oli vain niin Aaah!

2. Side, Turkki, Apollon Temppelin raunioilla, syyskuu 2007



Alanyan matkalla kävimme päiväretkellä Sidessä, joka oli kyllä itselleni kyseisen matkan kohokohta. Maisemat Apollonin temppelin raunioilta olivat hurmaavat.

3. Sahara, Tunisia, kesä 2009


Tunisian matkalla teimme 2 -päiväisen Saharan retken, jonka aikana näimme upeita paikkoja ja pääsimme ratsastamaan kamelilla hiekkadyyneillä.

4. Rooma, Forum Romanum & Colosseum, kevät 2013


Välimerenristeilyn lähtöpaikkana oli upea kaupunki Rooma, jossa ehdottomia kohokohtia olivat Forum Romanum ja taustalla näkyvä Colosseum. Tämä oli toinen isompi reissu, kun meillä oli pikkuinen mukana ja senkin puolesta mukavasti meni.

5. St. Thomas, U.S. Virgin Islands, Karibia, talvi 2010


Kävimme häämatkalla Karibian risteilyllä. Ensimmäinen kohde Miamista lähteneellä Celebrity Constellationilla oli St. Thomas joka on USA:n Neitsytsaarien pääkaupunki. Kuva on laivamme kannelta St. Thomasin satamasta.

6. Egypti, Kairo / Giza, kevät 2007


Teimme matkakohteestamme El Gounasta 2 -päiväisen retken Kairoon, jossa yövyimme Gizan puolella Le Meridien Pyramid hotellissa. Kuinkas sattuikaan hotellin uima-allasalueelta oli henkeäsalpaava näkymä pyramideille.

7. Miami, talvi 2010


Karibian risteilyn jälkeen vietimme vielä pari päivää Miamissa.

8. Efesos, Turkki, kesä 2012


Kesällä 2012 teimme ensimmäisen pidemmän matkan esikoisemme kanssa Kusadasiin Turkkiin. Matkan kohokohta oli päiväretki antiikin muinaiseen Efesokseen, jonka amfiteatteri on yksi maailman suurimmista.

9. Sisilia, Taormina, Kreikkalainen teatteri, kevät 2013


Ensimmäinen kohteemme Välimeren risteilyllä oli Sisilia, jossa teimme retken idylliseen Taorminan kylään. Siellä oli mm. tämä Kreikkalainen teatteri, josta kuva on otettu. Mahtavan maiseman vasemmalla reunalla näkyy myös Etnan tulivuori.

10. St. Lucia, Karibia, talvi 2010


Karibian risteilyn mieleenpainuvin kohde oli St. Lucian saari, jonka vehreys oli satumaisen kaunista katseltavaa. 

11. Fira, Santorini, Kreikka, kesä 2008


Santorinin postikorttimaisemat ovat Kreikan kauneimmat. Tämä kuva on saaren pääkaupungista, Firasta. Minua sattumoisin myös kosittiin tällä saarella =).

12. Ayia Napa, Nissi Beach, Kypros, 2003


Teimme mieheni kanssa ensimmäisen yhteisen Etelän matkamme Kyproksen Ayia Napaan. Nissi Beachin kauneus lumosi meidät samantien kirkkailla vesillään ja valkoisella hiekallaan. Se on mielestäni Välimeren upein ranta. 


Tässä siis olivat minun top 12 valintani paikoista, joissa olen tähän asti ehtinyt käydä. Muitakin upeita paikkoja on nähty ja toivottavasti tulen vielä näkemään. Kommentoikaapa mitkä ovat teidän suosikkikohteitanne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti